Cafeaua verde - un nou antoxidant pe piață



Antioxidanții sunt foarte importanți pentru sănătatea noastră. În special în zilele acestea când nu prea știi ce și cum se produce. În urma a numeroase studii s-a constatat că boabele verzi de cafea au un efect antioxidant mai puternic decât antioxidanții stabiliți, cum ar fi ceaiul verde și extractul din semințe de struguri.

Constituentul activ din cafeaua HORECA, care este responsabil pentru multe dintre beneficiile asupra sănătății, este un compus numit acid clorogenic. El neutralizează radicalii liberi și radicalii hidroxil, care pot duce la degenerare celulară dacă sunt lăsați necontrolați. Acidul clorogenic ajută de asemenea la reglarea metabolismului. Comparativ cu ceaiul verde și extractul din semințe de struguri, extractul de boabe de cafea verde este de două ori mai eficient în absorbția radicalilor liberi.

Unul dintre avantajele utilizării extractului de cafea verde este că sunt evitate toate părțile mai puțin bune ale consumului de cafea HORECA. Acidul clorogenic se crede că stimulează metabolismul prin schimbarea modului în care glucoza este preluată de către organism. Pe lângă toate acestea, conține acizi cafeici, care au același efect pe care îl are cafeaua obișnuită. Dar, spre deosebire de cafeaua obișnuită, extractul de cafea verde nu conține cafestol, care este diterpenă. Împreună cu kahweol-ul, un diterpen, cafestolul crește concentrațiile de colesterol "rău", LDL, la niveluri care, pe parcursul unei vieți, ar putea crește riscul bolilor coronariene cu până la 20%. Aceste diterpene au, de asemenea, un efect asupra creșterii nivelului de enzime din ficat. Când acestea sunt ridicate, este un indicator al stresului asupra ficatului.

Alte beneficii ale extractului de cafea verde includ creșterea eficacității medicamentelor de prevenire a durerii, în special pentru medicamentele pentru migrene; o reducere a riscului de diabet; ajută corpul să ardă o proporție mai mare de lipide (grăsimi) în comparație cu carbohidrații, care ar putea ajuta la oboseala musculară pentru sportivi și culturiști. Pregătit pentru soiul acesta de cafea HORECA?

Interesant, în ceea ce privește cofeina și bolile hepatică, studii suplimentare au arătat că poate, de fapt, să susțină sănătatea ficatului pentru unii oameni. Cei care prezintă un risc crescut de a dezvolta boli hepatice din cauza consumului de alcool au fost considerați mai puțin susceptibili de a suferi leziuni hepatice dacă au băut mai mult de două cești de cafea HORECA sau ceai pe zi. Acesta a fost un studiu bazat pe populație, și nu un studiu clinic, deci nu este concludent în acest domeniu. Cu toate acestea oferă unele informații promițătoare. Cei care beau mai mult de două cești pe zi sunt mai puțin susceptibili de a dezvolta boala hepatică comparativ cu cei care beau mai puțin de o ceașcă pe zi. Cercetătorii nu știu ce a cauzat acest efect de protecție.

Una dintre criticile legate de cafea HORECA în ceea ce privește sănătatea este aceea că elimină calciul din oase. Dar s-a constatat că acest efect supraestimat, cel puțin la copii. Adulții care au o dietă ce include suficiente rezerve de calciu vor fi protejați dacă consumă cafea.

Așa că vechea axiomă a faptului că cofeina poate împiedica creșterea copilului este un mit. S-a bazat pe faptul că în studiile mai vechi, cofeina a fost asociată cu o masă osoasă redusă, deoarece aceste studii s-au efectuat asupra persoanelor în vârstă care au băut multă cafea HORECA și au avut o dietă cu conținut scăzut de calciu. Studiile recente din SUA au avut ca eșantion 80 de adolescenți cu vârsta de peste 6 ani și nu au găsit nici o diferență în densitatea osoasă a celor cu un nivel ridicat de cafeină în dieta lor, comparativ cu adolescenții care au avut puțină cafeină. Alte studii au stabilit că cantitatea de calciu pierdute din oase este mică și poate fi echilibrată printr-o dietă bogată în calciu.

Sursa Articol : Cortina Cafe - producator si distribuitor de cafea vending si cafea Horeca.

Comments