Cum să prăjești cafeaua acasă



Ar putea fi ceva mai bun decât o ceașcă de cafea fierbinte și proaspăt prăjită și măcinată? În timp ce deschideai pachetul de cafea Cortina Cafe, te-ai gândit că sunt mai multe sortimente de cafea prăjită? Știai că poți să-ți prăjești propriile boabe de cafea acasă? Dacă pentru tine nu există ceva mai presus de mirosul boabelor de cafea prăjită, un aparat de prăjit cafeaua îți va transforma casa într-un rai al cafelelor.

Prăjirea boabelor de cafea este ceea ce le conferă aroma autentică. Similar cu producerea unui vin bun sau a unui trabuc, unii consideră că prăjirea boabelor de cafea e o artă. Cei care descriu calitatea unei cafele folosesc de multe ori aceleași cuvinte pe care le folosesc pentru a descrie calitatea vinului. În funcție de gradul de prăjire ales, boabele au diferite caracteristici când vine vorba de aromă.

Există în general patru categorii diferite de prăjire. O prăjire ușoară (americană), o prăjire medie (mic dejun), o prăjire puternică (franceză) și cea mai intensă (italiană sau espresso). Fiecare tip de prăjire conferă boabelor de cafea un aspect și o aromă diferită.

Când boabele de cafea sunt prăjite ușor, boabele vor avea o culoare deschisă și vor părea uscate. Boabele prăjite mediu sau 'mic dejun' vor avea o culoare brună bogată și vor părea uleioase. Boabele de cafea prăjită în stilul francez vor avea un aspect foarte uleios, cu boabe de un foarte maro închis. Cele mai închise la culoare boabe sunt cele de Espresso care sunt negre.

Orice fel de cafea prajita se poate prepara cu ușurință în casă. În funcție de gradul de prăjire pe care îl dorești, poți prăji cafeaua de la cinci până la cincisprezece minute. Boabele de cafea verde sunt disponibile online de la un număr variat de vânzători sau prăjitorii de cafea. Alege diferite tipuri de mostre de cafea verde pentru a o descoperi pe cea mai potrivită gusturilor tale. O cafea prăjită măcinată adevărată pornește de la primul pas. Prăjitoarele de cafea cu tambur sunt foarte populare pentru utilizarea în mediul de acasă.

Cel mai indicat este să iei în considerare achiziționarea unui prăjitor, deoarece îți va oferi cel mai consistent finisaj pentru boabele de cafea. Unii încearcă să prăjească fasolea în tigaie, unii folosesc aparate de făcut popcorn cu aer cald. În timp ce fiecare dintre aceste tehnici va funcționa, așa cum am menționat mai sus, acestea nu vor da o finisare consistentă tuturor boabelor și, cel mai probabil, vei fi dezamăgit de rezultat. 

Alege să investești în calitate când vine vorba de cafeaua dimineții tale.

Sursa articol : Cortina Cafe - Producator si distribuitor de cafea

Comments