Consumul de cafea si sanatatea



Consumul de cafea prăjită măcinată nu este doar o simplă pasiune sau un hobby pentru unii oameni, deoarece la un moment dat devine o alegere personală în păstrarea sănătății. Există diferite tipuri de cafea, cum ar fi organice, negre sau din păpădie, care toate au diverse beneficii. Acestea sunt soiuri de cafea care au, de asemenea, caracteristici diferite când vine vorba de gust și aromă. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că consumul de cafea are, de asemenea, efecte și riscuri asupra sănătății tale, mai ales dacă exagerezi.

Deci, care sunt beneficiile pentru sănătate ale consumului de cafea prăjită măcinată? Există diferite motive pentru care oamenii se răsfață în fiecare zi cu acest tip de băutură al zeilor. Cu toate acestea, există implicații asupra sănătății care ar putea să îți stimuleze energia sau să aibă efecte secundare nocive. Totuși, secretul pentru a face lucrurile să funcționeze în avantajul tău este moderarea.

  • Pentru că ne face fericiți
Una dintre multele impacturi dovedite ale consumului de cafea prajita macinata este creșterea gradului de fericire. Cum? În urma unei cercetări efecuate de John Hopkins s-a dovedit că consumatorii de cafea sunt mai predispuși la o atitudine pozitivă din cauza creșterii producției de dopamină. Dopamina este un hormon care este pompat direct în sânge și o cantitate bună din acest hormon poate mări nivelul de fericire. O ceașcă de cafea pe zi este vitală pentru a evita depresia și anxietatea, deci asigură-te că ai echilibru.

  • O bună sursă de antioxidantii
Cofeina nu are doar efecte negative asupra sănătății și corpului tău. O cană de cafea prăjită măcinată e o sursă extraordinară de antioxidanți. Antioxidanții sunt substanțe vitale din organism care sunt necesare pentru a lupta împotriva virușilor liberi din organism, care sunt responsabili de leziuni celulare. Deși cafeaua nu este sursa principală de antioxidant, este cea mai consumată.

  • Un bun prieten al ficatului
Deteriorarea ficatului este, de asemenea, unul dintre riscurile pentru sănătate pe care cafeaua le poate reduce și elimina în cele din urmă. Cofeina oferă protecția necesară pentru ficat, mai ales dacă luați o cană de cafea echilibrată în fiecare zi. Astfel, consumatorii de cafea prăjită măcinată, chiar și cei care consumă în mod regulat alcool, ar putea reduce efectiv riscurile de probleme de sănătate legate de ficat, cum ar fi ciroza.

  • Protecție împotriva diabetului
Cafeaua este, de asemenea, o mare protecție împotriva diabetului zaharat și a altor complicații legate de această problemă de sănătate. Cafeaua, în cantități echilibrate, activează insulina datorită mineralelor pe care le conține, inclusiv cromul și magneziul. Prin consumul de cafea prăjită măcinată, diabetul de tip 2 este prevenit și se efectuează o reglare eficientă și adecvată a zahărului din sânge.

  • Excelentă pentru memorie
De asemenea, consumul de cafea ajută la creșterea memoriei pe termen scurt. O ceașcă de cafea pe zi, de fapt, îți ascuțește creierul și memoria, iar studiile arată că poți evita boli ca Alzheimer sau orice implică o pierderea masivă a memoriei. În cele mai multe cazuri, persoanele care lucrează mai mult timp și care trebuie să rămână sus și în alertă aveau nevoie de cafea pentru a-și îmbunătăți starea de spirit și gândirea.

Cu avantajele valoroase și neprețuite ale consumului de cafea prajita măcinată pentru sănătatea ta, nu este deloc surprinzător faptul că din ce în ce mai mulți oameni se prind de această tendință. Secretul e moderația.

Sursa articol : Cortina Cafe - Producator si distribuitor de cafea

Comments