Cum să prepari cafeaua perfectă acasă



Câteodată tot ce ai nevoie să te simți mai bine e să bei o ceașcă de cafea. Cu toate astea, e greu să găsești o cafenea care să le aibă pe toate. Să cauți una e un proces destul de lung și poate chiar costisitor. Așa că, dacă ai găsit cafeneaua aceea care să te facă fericit, ești norocoasă. Vestea bună e că nu ai nevoie de o cafenea ca să te bucuri de o cană de cafea prăjită măcinată. Poți să o bei chiar la tine acasă. 

Iată 7 pași simpli pe care îi poți urma pentru a bea o cafea perfectă de fiecare dată:

  • Calitatea. Cel mai important aspect când vine vorba de cafea este calitatea boabelor. Alege-ți sortimentul preferat și investește în boabele de cafea autentice. Evită să cumperi cafea prăjită măcinată în cantități mari pentru că riști să scurtezi durata de viață a aromei și prospețimii. Alege să cumperi cafea boabe.

  • Măcinatul. Achiziționează o mașină calitativă pentru a obține cafea măcinată. Unele dintre cele mai bune mașini de măcinat disponibile astăzi sunt ușor de utilizat și ușor de curățat. Prin măcinarea boabelor de cafea, poți controla cantitatea pe care vrei să o macini. Și vei măcina exact cât ai nevoie.

  • Stocarea. Este foarte important să păstrezi cafeaua într-un recipient închis ermetic. Aerul oxidează cafeaua și poate afecta aroma mult mai rapid. Recipientele metalice pot, de asemenea, să impregneze cafeaua cu un gust metalic - ceea ce nu cred că e foarte dezirabil. Soluția este pentru un recipient etanș din plastic sau ceramică atât pentru cafea și cât și pentru boabe. De asemenea, depoziteaz-o la temperatura camerei, deoarece umiditatea din frigider sau congelator poate face ca aceasta să își piardă din calitate.

Noțiuni de bază

  • Aparatul. Aparatul de cafea pe care îl utilizezi este foarte important. Indiferent de aparatul pe care îl folosești pentru a prepara cafeaua poți obține o cafea bună dacă te asiguri că îl menții îngrijit.  De exemplu, asigură-te că aparatul de cafea este păstrat curat după fiecare utilizare. Curățat în detaliu, cu ajutorul oțetului, de fiecare dată. Preferințele pentru tipul de cafea prăjită măcinată vor determina în cele din urmă stilul aparatului de cafea pe care îl vei folosi. Asigură-te că utilizezi un filtru permanent.

  • Apă. Chiar și apa pe care o folosești este esențială pentru calitatea cafelei pe care o vei obține. Este esențial să utilizezi apă care nu conține clor și minerale, adică fără apă de la robinet. Temperatura cafelei este la fel de importantă, 93 C este ideal.

  • Cantitatea. Utilizează cantitatea potrivită de cafea prăjită măcinată în filtru. Prea mult și vei avea o ceașcă de cafea foarte puternică și prea puțin va face cafeua să fie prea slabă. Urmează instrucțiunile furnizate de producător pentru cea mai bună ceașcă de cafea.

În cele din urmă și probabil aspectul cel mai vital în a obține o ceașcă de cafea delicioasă este să te bucuri de cafea cât încă este caldă și proaspătă. Cea mai bună cafea prajita măcinată este cafeaua care nu a rămas neconsumată mai mult de douăzeci de minute.

Sursa articol : Cortina Cafe - Distribuitor de cafea Horeca si cafea vending.

Comments