Cum se prepară o cafea prăjită măcinată?



Cafeaua conține cafeină. Afirmația secolului, suntem siguri că nu știați. De asemenea, știm că nu știați că această cofeină este considerată un drog cu cel mai mare grad de dependență. Ne referim strict la acel tip de droguri care sunt consumate zi de zi, precum zahărul, țigările, etc. Trezește simțurile corpului prin diminuarea adenozinei, o substanță chimică eliberată în timpul oboselii. Acest rezultat este de dorit și, prin urmare, această infuzie de boabe de cafea prăjită măcinată este atât de iubită. Dar mai mulți factori contribuie la băutura finală. Boabele sunt factorul crucial.

Boabele de cafea prajita și macinata Arabica au un gust dulce de fructe, moale și parfumat în comparație cu Robusta. Aciditatea lor este mai mare. Robusta, cu toate acestea, are un gust mai puternic și mai aspru, însoțit de o nuanță asemănătoare cerealelor și cu gustul de arahide. Acesta posedă de două ori cantitatea de cofeină pe care o conține Arabica, dar cu siguranță este inferioară acesteia. Cu toate acestea, Cafe Robusta macinata este ușor de cultivat și mai puțin vulnerabilă la condițiile meteorologice. Este cultivată în emisfera estică și anume în Africa și Indonezia. Arabica este cultivată dominant în America Latină.

Boabele de cafea prăjită măcinată cultivate în aceste zone sunt apoi trimise spre prelucrare, care joacă un rol primordial în conturarea aromei. Plantele de cafea produc cireșe roșii coapte care sunt decorticate. Decorticarea este procesul de separare a semințelor de cafea de stratul exterior al boabei. Pentru a finaliza acest proces se folosește o mașină de decorticare manuală. Semințele de cafea sunt apoi pregătite pentru a fi fermentate.

Fermentația urmărește să accentueze corpul și aroma boabelor de cafea prăjită măcinată. În acest proces, zahărurile naturale se transformă în lichide. Acest proces este urmat de cel de uscare. În metoda prelucrată prin uscare, cireșele sunt lăsate sub soare timp de două până la trei săptămâni și apoi trecute printr-o mașină de cusut pentru a îndepărta pulpa uscată. Această metodă produce o ceașcă de cafea cu un corp greu. În metoda prelucrată 'umed', coaja de cireș și o parte din pasta este îndepărtată prin presare. Procedura de uscare este cea mai importantă etapă, deoarece afectează calitatea finală. Boabele uscate sunt sortate în funcție de formă și dimensiune. Urmează prăjirea care va pregăti boabele pentru a scoate o cafea prăjită măcinată extraordinară.

Prăjirea este un proces de expunere la căldură care transformă cafeaua în boabe parfumate de toate varietățile de culori de la alb până la maro închis. Este o abilitate tehnică care scoate în evidență parfumul și aroma blocată în boabele de cafea verde. Prăjire ușoara, medie și mediu-puternic sunt diferitele tipuri de prăjiri în funcție de culoarea fasolei.

Boabele de cafea prăjită măcinată astfel obținute sunt ambalate și apoi exportate în diferite țări. Tipurile de boabe de cafea folosite pentru a face o simplă cafea de dimineață nu reprezintă nicio sursă de interes pentru o persoană obișnuită. Dar un adevărat iubitor de cafea cunoaște diferitele tipuri de fasole. Așa că, data viitoare când savurezi o ceașcă de cafea, asigură-te că  alegi aroma cu înțelepciune!

Sursa articol: Cortina Cafe : Producator si distribuitor de cafea

Comments