Diversificarea cafelei în funcție de regiune



Numărul tot mai mare de pasionați de cafea este un motiv suficient pentru popularitatea cafelei în funcție de regiune, cu aroma și gustul distinct și unic. Iubitorii de cafea cu siguranta sau cu ce să se răsfețe printre atâtea optiuni de cafea Arabica sau cafea Robusta, fiecare cu personalitatea lor exclusivă. Regiunea de origine este de cel mai important factor care influențează parfumul, gustul și aroma.

Există nenumărate țări producătoare de cafea în întreaga lume, variind de la cafea prăjită măcinată, gourmet, organică și de altă specialitate, în funcție de regiune. Nu e nevoie să mergi în țara de origine pentru a obține cea mai bună ceașcă de cafea verde Arabica sau cafea Robusta. Tot ce e nevoie sa faci e sa navighezi pe internet și să comanzi tipul de cafea ales de tine. Aceasta este una dintre minunile tehnologiei, împreună cu sistemele avansate de producție al cafelei care procesează diferite soiuri de cafea de înaltă calitate.

Cafeaua din Columbia este unul dintre cele mai căutate tipuri de cafea. Există regiuni montane în Columbia cu altitudine mare și clima perfectă pentru a încuraja creșterea boabelor de cafea de înaltă calitate. Tipurile de cafea din Columbia sunt produse pe scară largă mulțumită terenurilor montane din Columbia, împreună cu mediul bine drenat. Pământul este, de asemenea, foarte bogat în minerale și mediul umbros este perfect pentru a crește boabele de cafea Arabica.

Acest tip de cafea este preferat printre entuziaștii de cafea datorită texturii sale pline, aromei și gustului distinct. Procesul de producție consumă destul de mult de timp și energie, deoarece doar creșterea arborelui de cafea Arabica sau cafea verde Robusta durează între trei și patru ani. Și asta e destul de mult, tocmai de aceea acest tip de cafea este considerat atât de prețios atât când vine vorba de calitate, dar și când vine vorba de costuri.

Kona Cafea este un alt tip de cafea foarte căutat. Este produsă în partea de nord și de sud al insulei Hawaii. Clima și pământul bogat din această regiune contribuie la producția remarcabilă de boabe de cafea care oferă cea mai bună aromă și cele mai apreciate amestecuri. Datorită rarității sale, cafeaua Kona este amestecată cu alte tipuri de cafea mult mai accesibile, cum ar fi sortimentul de cafea Arabica și cafea Robusta columbiană și braziliană. Acest lucru se face astfel încât toți iubitorii de cafea să-și poată permite acest lucru. Cele mai multe apreciate amestecuri au 90% cafea standard și 10% cafea Kona.

Cafeaua Java, pe de altă parte, este produsă din Indiile Orientale olandeze de pe la începutul secolului al XVII-lea. Există două locuri în Indonezia, și anume în centrul și estul insulei Java, care produc două tipuri distincte de boabe de cafea. Pentru majoritatea cunoscătorilor de cafea, cafeaua din estul Java este mai ideală datorită gustului său complet, dar și pentru nivelul scăzut al acidității.

Cafeaua Jamaican Blue Mountain este una dintre cele mai bune soiuri în funcție de regiune, mulțumită rarității sale în producție și gust. Este cultivat de pe terenurile muntoase din Blue Mountain din Jamaica unde clima și solul bogat lucrează împreună pentru a veni cu cea mai bună cafea din lume.

Sursa : Cortina Cafe - Furnizor de cafea si ditribuitor de cafea

Comments