Kona Coffee - cea mai bună cafea hawaiiană



Există nenumărate tipuri de cafea în funcție de regiuni care sunt destul de distincte în caracteristicile, gustul și aroma lor, printre altele. Cafeaua Kona, de exemplu, este un tip de cafea Arabica și cafea Robusta care este practic cultivată și procesată în unele regiuni specifice ale insulei Hawaii - regiunile sudice Kona și pantele nordice din Hualalai și Mauna Loa.

  • Varietate Premium
Acest tip de cafea este de fapt una dintre cele mai căutate în lume și și-a dezvoltat în mod special o reputație care a făcut-o una dintre cele mai scumpe și mai luxoase cafele din întreaga lume. Cu toate acestea, e bine de avut în vedere că numai cafeaua care este cultivată și produsă în cartierele sudice Kona este cafea autentică Kona. Orice altceva, este doar o reproducere.

  • Condiții de creștere
Există numeroși factori care contribuie la producerea acestei varietăți de cafea în Hawaii. Factorii meteorologici distincți și unici pe care îi poți simți doar în Kona, cum ar fi diminețile însorite și ploile sporadice sau cerul înnorat în unele după-amieze. În timpul nopții, existența unor brize ușoare combinate cu pământul vulcanic bogat în minerale, contribuie la calitatea acestui tip de cafea Arabica și cafea Robusta. Toți acești factori sunt perfect adecvați și 100% favorabili pentru creșterea și cultivarea celor mai bune boabe de cafea.

În ceea ce privește creșterea și prelucrarea acestui tip de cafea, este foarte probabil ca arborii să înflorească în lunile februarie și martie. Boabele verzi sunt așteptate să apară în cursul lunii aprilie, iar până la sfârșitul lunii august, cireașa începe deja să se coacă până când este pregătită pentru cules. Între lunile august și ianuarie, arborii Kona sunt culeși manuali și pot furniza aproximativ 20 de kilograme de cireșe.

  • Diferite soiuri
Există diferite clasificări ale boabelor de cafea Kona în funcție de tipul semințelor. Tipul I al acestui sortiment de cafea conține boabe duble per cireș cu o latură plată și una ovală. Boabele de tip II se compun însă doar dintr-o singură boabă roșie pentru fiecare cireș care este de asemenea denumită ca 'peaberry'. În plus, clasificarea boabelor de cafea Kona java se bazează, de asemenea, pe mărimea fasolei, pe nivelul de puritate și pe conținutul său de umiditate.

Cafeaua Kona este într-adevăr destul de scumpă și rară, astfel majoritatea comercianților en-detail, în special cei care furnizează acest tip de cafea prin intermediul magazinelor online, vând diferite soiuri sau amestecuri numite Kona Blends. Acestea nu sunt cafea Kona pură, deoarece aceasta este de fapt foarte costisitoare. Amestecurile nu sunt combinații între diferitele tipuri de cafea Kona, ci amestecuri cu cafea străină, cafea Arabica și cafea Robusta macinata. Două dintre cele mai cunoscute amestecuri sunt cafeaua braziliană și columbiană combinată cu cea Kona. De exemplu, obțineți doar 10% din cafea Kona, iar restul de 90% este compus din tipuri mai ieftine de boabe de cafea importate.

Regiunile hawaiiene sunt locații perfecte pentru produția de cafea și cele mai bune pentru această activitate. Cafeaua kona este într-adevăr o opțiune grozavă dacă vrei ceva diferit față de tipurile de cafea prăjită, gastronomică sau organică. Această specialitate de cafea din Hawaii își merită într-adevăr toți banii!

Sursa : Cortina Cafe - Producator si distribuitor de cafea

Comments