A zis cineva degustare de cafea?





În zilele noastre nu mai găsim cafeaua clasică cu care am crescut. Care ar putea fi motivul? Mai nou este foarte ușor să preparați o ceașcă de cafea pentru familie, prietenii și cunoștințel. Există acum numeroase cafenele sau restaurante în care orice soi de cafea HORECA a devenit un motiv de întâlnire, revedere, un comportament social. 

Ce se întâmplă acum cu cafeaua e că o iubim prea mult, poate am devenit puțin obsedați. Dar din nou, acest lucru nu este nici rău, nici bun. Este o realitate cu care trăim astăzi. Vizităm magazine de specialitate, comandăm produse profesioniste de pe Internet, din diverse cataloage. Ne place să ne preparăm singuri boabele de cafea. Când călătorim în zone unde se cultivă, precum Costa Rica, Columbia, Brazilia, abia așteptăm să gustăm soiurile de cafea HORECA de la ea de acasă. Avem evenimente de 'degustare de cafea' la fel cum avem evenimente de degustare de vin.

Există chiar și produse de design interior și mobilier care vin pe piață cu o tematică legată de cafea - toate acestea ar fi niște cadouri minunate pentru toții acei fani înrăiți.

Cafenelele nu doar ca folosesc o gama variata de expresoare cafea Horeca, lingurite si cesti cafea Horeca speciale, dar sunt si din ce în ce mai creative. Acesta nu este nici un lucru rău, nici un lucru bun. Este o realitate cu care trăim astăzi.

Acum prea puțin se întâmplă să treci pe la o cafenea, să comanzi și să pleci.

Cafeaua își are începuturile ca stimulant, ca energizant din anul 900 d.Hr. Încă de atunci a fost folosit în scopuri medicale sau chiar sub formă de...vin. E foarte fascinant să știi că termenul cafea înseamnă defapt vin. Să fie oare o coincidență? Nu prea cred.

Cafeaua este unul dintre putinele produse nealterate de mâna omului de-a lungul timpului. Da, poți schimba aroma în funcție de preferințe, dar mult mai dificil intervii de la rădăcină. Oamenii vin cu tot felul de modalități de a-și îmbunătăți aroma și gustul, probabil vor continua să o facă și în viitor.

Productia de cafea HORECA ocupă o bună parte din piața mondială. Este al doilea produs vândut mondial ca comoditate, după petrol.

De asemenea, oamenii încearcă în mod constant să își reducă aportul de cofeină. O jumătate de kilogram de cafea la fel de multă cofeină ca jumătate de kilogram de ceai, cu toate astea avem mai multă cofeină într-o ceașcă de cafea? De ce? Pentru că o jumătate de kilogram de ceai ne va da 160 de căni de cafea și o jumătate de kilogram de cafea ne dă doar 40.

De asemenea, este interesant de observat că cu cât cafeaua este cultivată la o altitudine mai mare, cu atât gradul de cofeină scade. Acesta este probabil unul dintre avantajele unui soi de cafea HORECA, în condițiile în care cafeaua pe care o găsim în comerț în super-marketuri nu se aseamănă cu cea pe care o găsim în locuri specializate.

Există o varietate mare de tipuri diferite de preparare cafea HORECA - prea multe ca să încapă toate într-un articol. După cum spuneam mai sus, am devenit foarte creativi când vine vorba de prepararea cafelei. Unele modalități  pe care le vom menționa sunt:

Caffee Latte, Espresso, Low-Fat, Organic, Cappuccino, cafea arabică ușor-condimentată fără filtru, Cal, Decaf, Half-Decaf, Black Forest, Cafe Au Lait, Alpine care are zahăr brun, o rețetă spaniolă numită Cafe con miel ce înseamnă cafea cu miere, cafea cu aromă de zahăr, alune (puțin condimentată și fără filtru), Cafe de Olla (o cafea dulce făcută cu ciocolată).

Chiar îți recomandăm să participi la o degustare de cafea  HORECA cel puțin o dată. Vei ajunge să experimentezi fabricarea și prepararea cafelei HORECA și vei descoperi cum aceasta se transformă încet într-o formă de artă. Ceea ce este distractiv în legătură cu degustarea cafelei este că ai putea obține o șansă de a gusta numeroase soiuri de cafea de tot felul.

Sursa articol : Cortina cafe - unul dintre cei mai importnati distribuitori de cafea Horeca din Romania.

Comments