Cafeaua - cea mai consumată băutură în întreaga lume



Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume - poate pentru că este atât de versatilă. De la cafea simplă, cum ar fi espresso, la rețete mai complexe, cum ar fi cappuccino, cafeaua poate fi la fel de simplă sau de complicată pe cât vrei tu să fie, oricine a băut o cafea HORECA recent poate atesta acest lucru.

Motivele pentru care oamenii beau cafea variază foarte mult. Sunt cei care beau cafeaua pentru gust, sau pentru beneficii, sau din motive sociale etc. Cei care beau cafeaua pentru gust sunt dispuși să investească în calitate și diversitate. Cei care beau cafeau pentru beneficii sunt mulțumiți cu cea pe care și-o prepară acasă pe fugă sau cu un espresso rapid și puternic, pentru că tot ce au nevoie defapt e un combustil pentru energie.

Deci, cum poți degusta cea mai bună cafea HORECA? O mare parte din secret stă în prospețime. În general, cu cât o cafea este mai proaspătă, cu atât va fi mai gustoasă. Cafeaua instant este cea mai puțin proaspătă dintre toate, deoarece este o cafea care a fost făcută cu mult timp în urmă și a fost stoarsă apa din ea. Acesta este motivul pentru care atât de mulți oameni merg la cafenele: cafeaua proaspăt măcinată este pur și simplu mult mai plăcută.

Măcinarea cafelei la domiciliu cu mâna este foarte dificilă, motiv pentru care este mult mai bine să obții o mașină de cafea. Există, în general, o mică diferență între mecanismele mașinilor de cafea HORECA și cele utilizate în acasă, ceea ce înseamnă că puteți obține același gust proaspăt măcinat din confortul propriului domiciliu. Tot ce e nevoie să faci e este să cumperi varietatea preferată a boabelor, să le introduci în aparat și să apăsați butonul de pornire. Nu te-ai aștepta, dar chiar și cele mai ieftine boabe de cafea proaspete vor gusta de un milion de ori mai bine decât cea mai luxoasă cafea instant. Doar încearcă și vei vedea.

Pentru adevăratul cunoscător de cafea HORECA, totuși, boabele pe care le folosești contează. Băuturile bune de cafea sunt surprinzător de greu de găsit într-un supermarket - probabil că vei avea mai mult noroc dacă le cumperi de la cafenelele care își vând propriile boabe sau de la mici magazine de specialitate independente. Ai grijă, totuși, deoarece acest lucru poate deveni costisitor foarte rapid - asigură-te că prima data prepari cafea în cantități mai mici pentru a te obișnui cu gustul, iar după ce ești convins că acesta este gustul pe care îl dorești, poți cumpăra în cantități mai mari.

Cortina Cafe este un important - distribuitor de cafea si producator de cafea din Romania.

Comments