Istoricul espresso



Luigi Bezzera, proprietarul unei afaceri de producție cafea HORECA a inventat Espresso la începutul secolului. Luigi Bezzera încerca pur și simplu să găsească o modalitate mai bună de a prepara cafea mai repede. El și-a dat seama că dacă ar putea să adauge presiunea asupra procesului de fabricare, acest lucru ar grăbi lucrurile. Astfel a fost creată prima "Mașină rapidă de cafea". 

Ideea sa de a revoluționa industria de cafea HORECA s-a dovedit a fi mult mai delicioasă decât a planificat. A reușit să obțină o ceașcă mai bună și mai gustoasă de cafea, mai puternică și mult mai rapidă. El a descoperit că această metoda mai rapidă de procesare a boabelor de cafea este mult mai eficientă, spre deosebire de extracția pe care a experimentat-o ​​anterior. Termenul "Espresso" înseamnă rapid în italiană, prin urmare termenul.

Abia mai târziu, Desiderio Pavoni a achiziționat drepturile de autor de la domnul Luigi Bezzera pentru aparatul de espresso, care a devenit ulterior popular. Pavoni a avut un succes deosebit în marketingul produsului și, probabil, a schimbat modul în care oamenii beau cafea de atunci. Doar oprește-te și uită-te puțin în jur! Se găsesc cafenele peste tot. Magazinele de electrocasnice au tot felul de aparate de cafea HORECA care mai de care mai profesioniste. Cea mai bună parte a acestei inovații e că acum cafenelele sunt mai mult decât un loc în care îți iei porția zilnică de cofeină, sunt un loc de socializare și reîntâlnire cu oameni dragi.

Hai să urmărim traseul cronologic al espresso-ului:

  • În 1901 Luigi Bezzera a depus un brevet pentru mașina de espresso care conținea un boiler și patru "grupuri". Fiecare grup putea lua filtre de dimensiuni diferite care conțineau cafeaua. Prin presiune, apa fierbinte a fost forțată printr-un filtru și apoi direct în ceașcă. Ambrogio Fumagalli spune că acesta a fost momentul în care a luat naștere espresso.
  • În 1903 brevetul lui Luigi Bezzera a fost cumpărat de Desiderio Pavoni și introdus pe piață cu succes.
  • În 1905 compania Pavoni începe fabricarea mașinilor de espresso exclusiv pe baza brevetului Bezzera.
  • În 1927 prima mașină de espresso a fost instalată în Statele Unite. Era o mașină Espresso La Pavoni instalată în cafeneaua Regio din New York.
  • În 1938 Cremonesi a proiectat o pompă cu piston care a ridicat aparatul de cafea la un alt nivel. A fost instalat la Achille Gaggia.
  • În 1946, Gaggia începe fabricarea aparatului cu pistoane. Ca rezultat, avem astăzi toate sortimentele de cafea HORECA care necesită lapte sau spumă de lapte.
Sursa articol : Cortina Cafe

Comments